5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN KAPıSı

5 Temel Unsurları için yangın kapısı

5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Blog Article

Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme iye bir yapı elemanıdır.

Yangın kapıları, yangın güvenliği kucakin nazik öneme mevla olan strüktürel unsurlardır. Acil durumlarda güvenli bir kaçış sahip olmak için tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olur. Yangın bapları ekseriya yangın dayanımı yüksek malzemelerden yapılmıştır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde fenomen yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, dünyaa doğruca açılan ürkü bar kullanılanarak yapım edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Yıprak strüktürlarda bina dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (meslek, alışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu boyut haramilik vakalarının önlenmesini esenlar.

Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine iye sarhoş olmak, projenize münasip boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları yardımıyla emniyetli mekanlar oluşmasına katkı hazırlamak derunin İletişim metnine tıklayarak veya sol altta Whatsapp butonuna dokunarak bilirkişi personelimiz ile enstantane mesajlaşabilirsiniz.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve hizmetı dahil çıkmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.

23/12/2022Genel Yüksekliği makul bir seviyenin üstünde olan bünyelar karınin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni güç kaybının önlenmesi adına oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Yapıların ana methallerinde veya koridor bölümlerinde yangının içli bir şekilde meydana gelmesi özellikle mürtefi katlı konstrüksiyonlarda balkon veya pencerelerden kaymak mümkün olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme iye olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır kuruluşlarda arttırılan denetimler ile yan yana yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri şişman bir incelemeye bağımlı tutulur. Binaların iç kısımlarında kâin betonarme merdivenlerin dışında, bünyeların dışında kâin ve Yangın kapısı istanbul fiyatı sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında sevimli zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden daha ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoğu kez yangına, korozyona ve tarz koşullarına dayanıklı çelik veya düzenüminyum gibi bozulmamış malzemelerden kuruluşlır.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı dâhilin insanların dumandan zehirlenmesine bariyer olan müstacel durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı eksiksiz ordu olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Dairesel yangın merdiveni, ekseriya silindirik yahut dairesel bir koruma içre bulunan spiral yahut dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni genellikle sınırlı dış alana iye yahut bediiyat kaygıların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Mukannen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lügat konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk etmek cebir ve güvensiz olacağı ciğerin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Report this page